Tjedni sažetak

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 26. rujna do 03. listopada 2011. godine, evidentirano je ukupno 74 kaznena djela, od kojih je 71 kazneno djelo u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo u strukturi maloljetničkog kriminaliteta i dva kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (52) i to kaznena djela krađe (30 – 6 krađa i 24 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (12), oštećenje tuđe stvari (8), jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 21 prometna nesreća (od kojih 11 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene dok je 12 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 35 prekršaja, od toga 15 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 11 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Obiteljskog zakona, četiri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i tri prekršaja iz drugih zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 16 požara i to dva na građevinama, pet na poljoprivrednim površinama i devet požara bez materijalne štete.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 286 375 putnika i 98 159 vozila. 
 



Stranica