Dani otvorenih vrata

Foto: PU brodsko-posavska

Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske odazvali su se pozivu i sudjelovali jučer u Danima otvorenih vrata u organizaciji Srednje Tehničke škole u Slavonskom Brodu. Učenici i prosvjetni djelatnici ove škole aktivno su uključeni u projekt SB Solar i putem demonstracijskog centra za solarne sisteme potiču razvoj i primjenu solarne energije kao alternativnog izvora energije. Ispred škole postavljen je solarni rasvjetni stup, te sami proizvode električnu energiju.

Znatiželjnici su mogli pogledati zanimljive info točke koje su pripremili učenici zajedno sa svojim prosvjetnim djelatnicima. Izložba je upotpunjena raznim nacrtima, skicama, projektima, izrađenim robotima i slično. Učenici su na jednom info punktu  izložili razne promidžbene materijale, propise koje koristi policija u svom radu (Zakon o sigurnosti prometa na cestama), školska literatura i elaborati, no za oko je zapeo i jedan primjer glasila MUP-a – Mir, Ugled, Povjerenje. Na samom ulazu u prostoriju nalazila se lutka koja je bila odjevena u policijsku odoru kao izložbeni eksponat. Učenici su dali sve od sebe kako bi posložili ovako zanimljivu izložbu uz pomoć svoje razrednice Tanje Krajina, a pomogli su i pripadnici Prometne jedinice mladeži.

Policija je ovom prigodom pružila apsolutnu potporu i podržala ovakve preventivne aktivnosti srednje Tehničke škole u cilju podizanja prometne kulture na višu razinu, razvijanja ekološke svijesti, te poticanja učenika na ovako korisne i konstruktivne aktivnosti.  



Stranica