Razriješena razbojništva

Foto: PU brodsko-posavska

U okviru kriminalističkog istraživanja u suradnji policije i državnog odvjetništva na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva 22. rujna i 14. rujna u dvije kockarnice u Slavonskom Brodu, uhićena su dvojica muškaraca. Radi se o 23-godišnjaku i 47-godišnjaku protiv kojih su nakon potvrđene osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva podnesene kaznene prijave.  

Danas je s početkom u 12.30 sati u prostorijama policijske uprave održana konferencija za novinare na kojoj je načelnik Odjela kriminalističke policije Zlatko Vujčić, predstavnicima medija ukratko iznio ovu problematiku. Pomenuo je statističke pokazatelje o ukupnom broju počinjenih kaznenih djela razbojništva od početka ove godine, kojih je ukupno 16. U prvom kvartalu ta problematika je bila nešto izraženija, no nakon niza poduzetih mjera i radnji od strane policije, taj negativan trend porasta je stagnirao. Također je i razriješenost ovih kaznenih djela veća u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Uglavnom su na udaru novčarske institucije.

Pomoćnik načelnika Policijske postaje Slavonski Brod Dražen Puljko je ukratko izvijestio i podsjetio predstavnike medija na razbojništvo od 14. rujna i 22. rujna, dodavši da su policijski službenici u suradnji sa državnim odvjetništvom utvrdili da je u prvom slučaju 23-godišnjak osumnjičen za razbojništvo 14. rujna. U drugom slučaju za razbojništvo od 22. rujna osumnjičen je 23-godišnjak i 47-godišnjak. Temeljem sudskog naloga dio novca (iznad 100 tisuća kuna) je pronađen tijekom pretraga, te je izuzeto i oružje kojim se zaposlenicima prijetilo.



Stranica