Sigurnosno stanje u prošlom tjednu

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu  od  19. do 26. rujna,  evidentirano je ukupno 48 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (33), pet kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, četiri kaznena djela protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo javnog reda, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv  vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv života i tijela, protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja i protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa. Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave prošli tjedan se dogodilo ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama teško su ozlijeđene dvije osobe, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Evidentirano je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 10 prekršaja iz  Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je zatekla 11 maloljetnika ispod 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Unazad tjedan dana bilježi se osam požara s materijalnom štetom i bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 264 970 putnika i 91 230 vozila                                                                                                                                        

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 19. do 26. rujna,  zabilježeno je ukupno 13 kaznenih djela od kojih je sedam protiv imovine, tri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja i protiv pravosuđa. Prošli tjedan se na području Policijske postaje Nova Gradiška dogodile tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Jedna osoba je pritom zadobila lakše tjelesne ozljede. Prošli tjedan je na novogradiškom području evidentirano šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 104 594 putnika i 37 175 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 19. do 26. rujna, zabilježena su dva kaznena djela od kojih jedno imovinskog karaktera i jedno iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. Evidentirana su dva prekršaja od kojih jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan slučaj kršenja članka 95 Obiteljskog zakona i jedan slučaj pronalaska oružja koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.



Stranica