Stanje sigurnosnih događaja za protekli tjedan

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom razdoblju od 05. do 12. rujna 2011. godine, evidentirano je ukupno 61 kazneno djelo, od kojih je 58 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom razdoblju od 05. do 12. rujna 2011. godine, evidentirano je ukupno 61 kazneno djelo, od kojih je 58 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta i jedno kazneno djelo u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (42) i to kaznena djela krađe (20), teške krađe (8), oštećenje tuđe stvari (11) i dva kaznena djela utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 25 prometnih nesreća (od kojih dvije s poginulim osobama, šest s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, pet osoba je teže ozlijeđeno dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 27 prekršaja, od toga 11 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 13 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Zakona o oružju i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 15 požara u kojima je samo u jednom nastupila materijalna šteta dok se u drugim radilo o požarima suhe trave i niskog raslinja, te požarima na poljoprivrednim površinama u kojima nije bilo materijalne štete.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 239 854 putnika i 84 057 vozila. 
 



Stranica