Akcija "Limun i naranča"

Foto: PU brodsko-posavska 

Danas se na području iz nadležnosti rada policijske uprave provodi akcija „Limun i naranča“ u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, odnosno akcije „Povratak u školu“ radio „Slavonije“. Naime, policija nastavlja sa kontinuiranom provedbom preventivnih aktivnosti u oblasti prometa tijekom kolovoza, rujna, no i dalje, a posebice u prvim danima školske godine, obzirom na veći broj prvašića na prometnicama.

Predstavnici radio „Slavonije“ su inicirali akciju „Limun i naranča“, te za propuste sudionicima u prometu dijele - limun, a za pozitivna i uzorita ponašanja u prometu – naranče, koje su sami nabavili za potrebe ove akcije. Akcija je simpatična, hvale vrijedna i naišla je na apsolutnu potporu policije. Prometni i kontakt policajci, zajedno sa predstavnicima radio „Slavonije“ danas, ispred osnovnih i srednjih škola na užem i širem području Slavonskog Broda i okolnih mjesta, nastoje ukazati svim sudionicima u prometu na važnosti pridržavanja prometnim propisima. Sigurnost naših najmlađih u prometu je zajednička briga svih institucija u zajednici, građana, pojedinaca, roditelja, odnosno svih koji mogu doprinijeti svojim uzoritim ponašanjem u prometu.

Policijski službenici nastavljaju svoj rad u zonama škola, obilježenih pješačkih prijelaza, frekventnijih raskrižja, gdje po potrebi uz pomoć pripadnika Jedinice prometne mladeži fizički upravljaju prometom. Nadziru se i brzine kretanja sudionika u prometu, vezivanja sigurnosnim pojasom, nepropisna parkiranja, vezivanja djece u dječjim sjedalicama prilikom vožnje i slično, posebice u blizinama škola. Istodobno slijede edukativna predavanja, učenicima svih razreda iz prometne kulture po svim osnovnim i srednjim školama, te upoznavanja prvašića sa korištenjem Prometne učilice na Internetu, kako bi sami mogli steći određena znanja sigurnog sudjelovanja u prometu.



Stranica