Događaji u prošlom tjednu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 29. kolovoza do 05. rujna, evidentirano je ukupno 89 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (66), osam kaznenih djela protiv

Foto: PU brodsko-posavska

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  29. kolovoza do 05. rujna,  evidentirano je ukupno 89 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (66), osam kaznenih djela protiv života i tijela, tri kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži, dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, dva kaznena djela protiv službene dužnosti, dva protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava i protiv okoliša.  Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 28 prometnih nesreća, od kojih tri s poginulim osobama, devet s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama smrtno su stradale tri osobe, teško je ozlijeđeno sedam osoba, dok je devet osoba  zadobilo lakše tjelesne ozljede.  U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 18 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 13 prekršaja iz  Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se dva slučaja kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona. Unazad tjedan dana dogodilo se 12 požara s materijalnom štetom (na građevinama i poljoprivrednim površinama) i bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima na području policijske uprave državnu granicu je od 29. kolovoza do 04. rujna prešlo ukupno 258 150 putnika i 91 838 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška prošli tjedan je zabilježeno ukupno 15 kaznenih djela od kojih je 10 protiv imovine, te po jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv života i tijela, protiv službene dužnosti i protiv pravosuđa. U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća od čega jedna s poginulim osobama, tri s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala, dok je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Prošli tjedan je na novogradiškom području evidentiran jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Evidentiran je jedan požar bez štete te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je od 2. do 4. rujna prešlo ukupno 47 627 putnika i 16 559 vozila.

Prošli tjedan je na području Policijske postaje Okučani zabilježeno tri kaznena djela protiv imovine. Evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se i jedan požar bez štete i ozlijeđenih osoba.



Stranica