Redovita konferencija

 Foto: PU brodsko-posavska

Danas je s početkom u 11 sati u policijskoj upravi održana redovita konferencija za novinare na kojoj je načelnik Darko Petek upoznao predstavnike medija sa stanjem sigurnosti za prvih sedam mjeseci uz usporedbu sa stanjem za isto razdoblje prošle godine, i usporedbu s drugim policijskim upravama u zemlji. Istaknuo je, da je zadovoljan stanjem obzirom na ukupan broj prijavljenih kaznenih djela i njihove razriješenosti u odnosu na broj policijskih službenika koji obavljaju svoj posato. Po ukupnom broju prijavljenih kaznenih djela, ova policijska uprava je na devetom mjestu u državi. Na 10. mjestu je po ukupnoj razriješenosti koja iznosi 74 %, dok je državni prosjek ukupne razriješenosti kaznenih djela 65,5 %. 

Imajući u vidu povoljnu statistiku, no i to da je ova policijska uprava IV. kategorije, a uspoređujući statističke pokazatelje sa nekoliko policijskih uprava u III. kategoriji stanje je izuzetno dobro, jer s manjim brojem policijskih službenika se uspijeva parirati "jačim" policijskim upravama i postići ovako pozitivne rezultate. Kazao je da se uvijek može bolje, ističući najbrojnija kaznena djela imovinskog karaktera, ali i ona teža, a to su razbojništva u čemu nije zadovoljan, te će se služba usmjeriti ka postizanju boljeg stanja. Ipak je u vezi ovih kaznenih djela nešto pozitivno, a to je, da nema ozbiljnijih posljedica, niti teških stradavanja.

Načelnik Petek je i u ostalim domenama ukratko izložio statističke pokazatelje, pozivajući predstavnike medija da pogledaju informaciju o stanju sigurnosti na području policijske uprave u zadnjih sedam mjeseci.

Glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić je upoznala predstavnike medija sa serijom riješenih kaznenih djela imovinskog karaktera tijekom kolovoza, kaznenom djelu ubojstva u pokušaju i preventivnim ativnostima policije pred početak školske godine.



Stranica