Prekršaji u prometu

Prometni policajci su unazad nekoliko dana u okviru aktivnosti pojačanog nadzora u oblasti prometa utvrdili ukupno 110 mjera. Najveći broj prekršaja koji je evidentiran, odnosio se na nepropisne brzine (64). Najveća brzina (224 km 

Foto: PU brodsko-posavska 

Prometni policajci su unazad nekoliko dana u okviru aktivnosti pojačanog nadzora u oblasti prometa utvrdili ukupno 110 mjera. Najveći broj prekršaja koji je evidentiran, odnosio se na nepropisne brzine (64). Najveća brzina (224 km/h) je utvrđena na autocesti kod Oriovca u subotu oko 10.30 sati. Ovaj prekršaj u prometu počinio je 36-godišnji državljanin Njemačke upravljajući BMW-om njemačkih registracijskih oznaka.

U 12 slučajeva utvrđeno je da su vozači pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija je iznosila 2,57 promila. Izmjerena je u nedjelju oko 22.50 sati u Slavonskom Brodu u organizmu 35-godišnjeg vozača iz Slavonskog Broda, koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, a počinio je pritom i druge prekršaje kao što su nepropisna brzina i ne postupanje po znaku policijskih službenika.   

Od drugih prekršaja u 10 slučajeva je utvrđeno ne korištenje sigurnosnog pojasa, tri slučaja oduzimanja prednosti prolaska, te po jedan slučaj prolaska kroz crveno svjetlo, ne korištenje kacige u vožnji i dr.



Stranica