Požari - upozorenje građanima

Jučer oko 15 sati u blizini Magić Male, zapaljeno je smeće pored odvodnog kanala i poljskog puta. Vatra se iz odvodnog kanala proširila na voćnjak (vlasništvo 35-godišnjaka) pri čemu je nagorjelo oko desetak samoniklih  

Foto: Ilustracija

Jučer oko 15 sati u blizini Magić Male, zapaljeno je smeće pored odvodnog kanala i poljskog puta. Vatra se iz odvodnog kanala proširila na voćnjak (vlasništvo 35-godišnjaka) pri čemu je nagorjelo oko desetak samoniklih stabala šljive. Vlasnik je spriječio daljnje širenje vatre, te nije bilo intervencije vatrogasaca, niti ozlijeđenih osoba. Policija nastavlja daljnji rad u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i okolnosti nastanka požara.

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Obzirom na trenutne vremenske uvjete, povećana je mogućnost nastanka požara na otvorenim prostorima zbog spaljivanja korova, smeća, suhe trave i ostalog niskog raslinja, te upozoravamo građane na povećani oprez. Savjetujemo građanima da budu savjesni i oprezni pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima i tvarima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama. Bitno je pridržavati se Odluke županije o spaljivanju korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla u kojoj su propisani uvjeti za spaljivanje.

Ako se dogodi nekontrolirano širenje vatre, potrebno je žurno obavijestiti vatrogasce na broj telefona 93, policiju na 192 ili Centar 112.

Podsjećamo građane na Zakon o zaštiti od požara čijim odredbama su u slučaju nepridržavanja propisane visoke novčane kazne, odnosno kaznene odgovornosti.



Stranica