Tjedno izvješće - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 30. svibnja do 06. lipnja, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (38) kaznena djela (krađa (16), teška krađa (11) i  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  30. svibnja do 06. lipnja,  evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (38) kaznena djela (krađa (16), teška krađa (11) i oštećenje tuđe stvari (11)), devet kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (krivotvorenje novca (8) i prijevara u gospodarstvu (1)), tri kaznena djela iz kriminaliteta droga (zlouporaba opojnih droga), po dva kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), protiv života i tijela (tjelesna ozljeda), i protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), te jedno kazneno djelo protiv službene dužnosti (zlouporaba položaja i ovlasti).

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 22 prometne nesreće, od kojih 12 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama   12 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede. 

U prošlom tjednu zabilježeno je ukupno 24 intervencija policijskih službenika, od čega devet zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 15 zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentiran je jedan požar bez štete u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba i jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 258 510 putnika i 93 103 vozila.



Stranica