Protuzakonito prodavali gorivo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad osam osoba u dobi od 31 do 53 potvrđena je sumnja u kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava. Utvrđeno je da su oni kao zaposlenici trgovačkog društva sa područja općine Slavonski Šamac

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad osam osoba u dobi od 31 do 53 potvrđena je sumnja u kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava. Utvrđeno je da su oni kao zaposlenici trgovačkog društva sa područja općine Slavonski Šamac tijekom rujna 2009. godine protuzakonito prodali oko 200 tisuća litara Euro dizel goriva („plavog“). Kako bi to prikrili krivotvorili su više od 30 obrazaca o kupcima, prikazujući lažne podatke. Gorivo su prodali nepoznatim osobama sa područja Policijske uprave brodsko-posavske i PU vukovarsko-srijemske koje nemaju pravo kupnje, a suprotno odredbama Zakona o posebnom porezu na naftne derivate.

Također je utvrđeno da su 43-godišnjak i 53-godišnjak koji su obuhvaćeni ovim kriminalističkim istraživanjem u vremenu od siječnja do rujna 2009. godine protuzakonito prodavali Euro dizel („plavi“), krivotvorili obrasce i brojeve knjižica goriva, ne pridržavajući se zakonskih odredbi. Na ovakav način trgovačkom društvu je omogućeno stjecanje imovinske koristi u ukupnom iznosu od oko dva milijuna kuna.

Protiv ovih osoba policija dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje službene isprave.



Stranica