Događaji u prošlom tjednu - PP Nova Gradiška

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 16. do 23. svibnja, zabilježeno je ukupno osam kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno  

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u razdoblju od 16. do 23. svibnja,  zabilježeno je ukupno osam kaznenih djela od kojih je šest protiv imovine (tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo utaje), te dva kaznene djela iz kriminaliteta droga (zlouporaba opojnih droga). Policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela.  

U oblasti cestovnog prometa u prošlom tjednu, na području Policijske postaje Nova Gradiška, dogodila se jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su unazad tjedan dana intervenirali u pet slučajeva i to četiri put zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan put zbog povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući optužni prijedlozi.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je u vremenu od 20. do 22. svibnja prešlo ukupno 44 976 putnika i 15 027 vozila. Potkraj tjedna na ovom graničnom prijelazu prometovanje je bilo otežano zbog izvođenja radova na rekonstrukciji graničnog prijelaza.  



Stranica