Dan maturanata

Danas s početkom 19 sati učenici završnih razreda srednjih škola obilježavaju završetak školske godine uz održavanje tradicionalne proslave: "Dana maturanata". Povorke maturanata krenuti će ispred svojih škola u 19.15 sati u smjeru Trga I. B. Mažuranić i to  

Foto: PU brodsko-posavska

Danas s početkom 19 sati učenici završnih razreda srednjih škola obilježavaju završetak školske godine uz održavanje tradicionalne proslave: "Dana maturanata". Povorke maturanata krenuti će ispred svojih škola u 19.15 sati u smjeru Trga I. B. Mažuranić i to slijedećim rasporedom: Ulicom Ivana Cankara maturanti Srednje škole "M. A. Reljković" do Ulice Eugena Kumičića, gdje im se priključuju maturanti  Tehničke škole i Industrijsko obrtničke škole, te zajedno kreću Ulicom Eugena Kumičića prema Ulici Matije Gupca. Maturanti Gimnazije "Matija Mesić" priključuju se navedenoj povorci u Ulici Matije Gupca, te zajedno nastavljaju prema Ulici Petra Krešimira IV., odnosno Trgu I. B. Mažuranić.

U isto vrijeme iz Naselja A. Hebranga krenuti će maturanti Ekonomsko-birotehničke škole, koji će se u Nazorovoj ulici priključiti maturantima Medicinske i Obrtničke škole, te će se kretati u smjeru Trga I. B. Mažuranić, ulicama Vladimira Nazora, Kraljice Jelene, Ivana Gundulića, Stjepana pl. Horvata, Đure Basaričeka i  Petra Krešimira IV. do Trga I. B. Mažuranić. S prostora tvrđave u smjeru Trga I. B. Mažuranić, kreću maturanti Klasične gimnazije. Nakon okupljanja svih sudionika oko 19.30 sati formirat će se povorka koja će se uputiti Trgom do raskrižja sa Ulicom P. Krešimira IV, Ulicom P. Krešimira IV. sve do raskrižja sa Basaričekovom ulicom, gdje će se čelo povorke okrenuti, te istim smjerom vratiti do Trga I. B. Mažuranić, gdje će se održati prigodan program na otvorenoj pozornici.

U vremenu od 19 do 20 sati, zaprekama će biti zatvoren promet na slijedećim raskrižjima: -raskrižje Ulice Petra Krešimira IV. i Vukovarske ulice s istočne strane; -raskrižje Ulice M. Gupca i Ulice N. Zrinskog ulice s južne strane; -raskrižje Ulice Petra Krešimira IV. i Ulice A. Šenoe sa zapadne strane; -raskrižje Ulice M. Mesića i Ulice T. Skalice  sa sjeverne strane; -raskrižje Ulice Lj. Gaja i Ulice S. Horvata s južne strane, -raskrižje Ulice S. Horvata i Ulice Đ. Basaričeka s južne strane.

Nakon što povorka maturanata završi mimohod navedenim ulicama i uputi se na Trg I. B. Mažuranić, u vremenu od 20 do 2 sata promet će zaprekama biti zatvoren na slijedećim raskrižjima: -raskrižje Ulice Petra Krešimira IV. i Ulice M. Gupca; -raskrižje Ulice Petra Krešimira IV. i Vukovarske ulice.

Tijekom Dana maturanata policijski službenici će pojačano nadzirati prostore kod škola gdje će se okupljati maturanti i gradski Korzo gdje će se odvijati završna proslava, odnosno koncert koji im je pripremio Grad Slavonski Brod.



Stranica